Manikűr Manikűrös kézápolás

Kézápolás / Manikűr

A manikűr célja az egészséges körmök formázása, ápolása, a köröm környékén lévő bőrredők szakszerű ápolása. A kezelés a vendég alapos kézmosásával kezdődik, akár körömkefe használata mellett, hogy az esetleg köröm alatt rekedt szennyeződéseket eltávolítsa. Ezt követően a manikűrös manikűrtálkában meleg vízbe áztatja a vendég kezét 5-10 percig. Áztatás után speciális spray-el fertőtleníti, majd megtisztított körmöket olló/csípő és reszelő segítségével formázza, tompítja. A felpuhult körömágyat feltolja, gépi csiszolóval és/vagy ollóval eltávolítja a cuticula körömre nőtt részét. Ezt követően újra fertőtleníti, majd hidratáló kézkrém és argánolaj keverékével röviden átmasszírozza, felfrissítve és ápolva ezzel a vendég kezétJapán manikűr

japán manikűr korábban a japán arisztokrácia titkos eljárása volt. Visszaadja a körmök természet-adta szépségét, fényét és elősegíti az egészséges köröm növekedését. Hatására természetes körmeink briliáns komfortérzetet nyújtatnak mindennapi életünkhöz.

A méhviasztól erősödik a köröm, a kezeléstől élénkül a természetes köröm “színe” – kezelésenként egyre jobban -, a fénye pedig rendkívül tartós (nem kopik, mert az anyag a körömlemezbe “épül”). A hatóanyagok mindenféle vegyi anyagtól mentesek.

A japán manikűr a manikűr egy speciális válfaja. Ez-esetben a normál manikűr után a köröm egy olyan kezelést kap, amivel egészségesebb, erősebb és csillogóan szép lesz.

A méhviasztól erősödik a köröm, élénkül a színe, mivel a viasz lényegében feltölti a köröm anyagát, így simább és egyenletesebb lesz annak felülete.

Japán manikűr nagyon gyenge körmök esetében – vagy műköröm eltávolítása után ajánlott, kúraszerűen hetente lehet alkalmazni legalább egy hónapig, így észrevehetően erősödik a körömlemez. A kúra után a kezelést 2-3 hetente ajánlatos megismételni a feljavított állapot megőrzése érdekében.

A japán manikűrrel kezelt körmöket nem ajánlatos lakkozni (valamint erős tisztító-, és vegyszerek használatánál használj gumikesztyűt), mert az kioldja a bedolgozott méhviaszt.

Francia Manikűr

Az eredeti francia manikűr nem volt túlságosan hosszú és a formája sem volt merész. Egy rövid square vagy rounded square volt az alap, a körömlemez rózsaszínségét és a körömvég fehérségét sem festették, hanem igyekeztek kiemelni. Ezt tehették letisztítással, olajas ápolással, illetve ebben az időben látott napvilágot a körömceruza alkalmazása. Ez a lépés nem volt túl tartós, hiszen a benedvesített ceruzával a körmöt alulról kellett fehéríteni. 

A modern francia manikűr

A modern körömvilág egyik legjellegzetesebb trendje, hogy mindent összekever mindennel és megnézi mi sül ki belőle. Ez történt a franciával is, amelyet elkezdtek az innovatívabb és sokszor szélsőségesebb körömformákra is kiterjeszteni. Valljuk be, hogy az alap francia festés egészen másként mutat egy mandula vagy Marilyn formájú körmön, nem is beszélve egy stiletto-ról – ez már nem a visszafogottság netovábbja-


Manicure / Manikűr a wikipedia alapján

manicure is a cosmetic beauty treatment for the fingernails and hands performed at home or in a nail salon. A manicure consists of filing and shaping the free edge, pushing and clipping (with a cuticle pusher and cuticle nippers) any nonliving tissue (but limited to the cuticle and hangnails), treatments with various liquids, massage of the hand, and the application of fingernail polish. When the same is applied to the toenails and feet, the treatment is referred to as a pedicure.
Some manicures include painting pictures or designs on the nails, or applying small decals or imitation jewels. Other nail treatments may include the application of artificial gel nails, tips, or acrylics, which may be referred to as French manicures.[1]
In many areas, manicurists are licensed and follow regulations. Since skin is manipulated and is sometimes trimmed, there is a risk of spreading infection when tools are used across many people. Therefore, having proper sanitation can be a serious issue.[citation needed]